Schrijversbegeleiding

Edits33 - Schrijversbegeleiding

Heb je behoefte aan meer begeleiding met je manuscript? Ben je op zoek naar dat ondersteunende duwtje in de rug? Of juist die schop onder je kont?

Zoek je een sparringspartner die over je schouder meekijkt? Ben je op zoek naar iemand die met je meedenkt? Zoek je iemand die niet bang is om kritische vragen te stellen over jouw manuscript?

Dat kan bij Edits33 via Schrijversbegeleiding. De schrijver wordt tijdens het begeleidingsproces steeds aangemoedigd én uitgedaagd om op een andere manier naar het manuscript te kijken en er grondig mee aan de slag te gaan. Dit wordt ook wel schrijfcoaching of manuscriptbegeleiding genoemd. Edits33 biedt drie pakketten.

Stuur gerust een mailtje naar info@edits33.nl voor meer informatie of om een intakegesprek te plannen. 

Schrijversbegeleiding Pakket I Schrijversbegeleiding Pakket II Schrijversbegeleiding Pakket III
Intakegesprek
(30 min.)
Intakegesprek
(30 min.)
Intakegesprek
(30 min.)
Leesrapport
(tot 10.000 woorden of
specifieke hulpvraag)
Leesrapport
(tot 50.000 woorden)
Leesrapport 1
(tot 50.000 woorden)
Begeleidingsgesprek
(45 min.)
Begeleidingsgesprek
(45 min.)
Begeleidingsgesprek 1
(60 min. )
Leesrapport 2
(tot 50.000 woorden)
Begeleidingsgesprek 2
(30 min.)
€195,- €595,- €995,-

Intakegesprek
Tijdens dit gesprek bespreken we onder andere je verwachtingen en de werkwijze. Het coachingstraject is een traject op maat, omdat elk schrijfproces anders verloopt.
We maken samen een planning en bespreken jouw wensen met betrekking tot de contactmomenten. Het intakegesprek duurt maximaal 30 minuten.

Verhaalanalyse/Leesrapport
Dit is een uitgebreide analyse waarin verschillende facetten van jouw manuscript besproken worden. De volgende onderwerpen komen doorgaans in een leesrapport aan de orde; stijl, woordkeus, structuur, tijdsverloop, opbouw, ritme, spanningsboog, gebruik van tijd (o.a. van het werkwoord), vertelvorm, personages, leesbaarheid, toon en algemene opmerkingen over de inhoud.

*Wanneer een manuscript groter is dan 50.000 woorden, worden er additionele kosten in rekening gebracht.

Begeleidingsgesprekken
Tijdens inspirerende begeleidingsgesprekken, komen de adviezen uit het leesrapport aan de orde en worden de veranderingen en aanpassingen die je al hebt aangebracht in jouw manuscript besproken. Ook is het mogelijk om knelpunten te bespreken en vragen te stellen over zaken waar je tegenaan loopt. Deze vragen stel je altijd vooraf. Dit gesprek vindt plaats via telefoon (of skype/ facetime).

Extra Begeleidingsgesprekken
Als je behoefte hebt aan meer begeleidingsgesprekken buiten de pakketten om, klik dan hier voor meer informatie.

Tweede Leesrapport
Het tweede leesrapport bevat aanvullingen op het eerste leesrapport, vooral gericht op de vorderingen van het manuscript.

Correctie & Redactie ná Schrijversbegeleiding
Ná het begeleidingstraject is het mogelijk om je manuscript tegen gereduceerd tarief te laten corrigeren en/of redigeren. Klik hier voor meer informatie.