Cursussen & Workshops

Schrijfatelier 

✍️ Edits33 organiseert elke eerste vrijdag van de maand een Schrijfatelier ✍️

Heb je behoefte aan een duwtje in de rug? Loop je vast op een bepaalde passage? Wil je weten of je op de goede weg bent met je manuscript? Twijfel je over een hoofdstuk? Sta je aan het begin van een tweede of derde boek? Of ben je druk bezig met je allereerste boek?

Het Schrijfatelier is een bijeenkomst waar jij gegarandeerd feedback krijgt op je schrijfproduct. Er is elke bijeenkomst plaats voor maximaal 5 deelnemers, om zo persoonlijke aandacht en ruimte voor het stellen van vragen te kunnen garanderen.

Iedereen steekt iets van elkaars schrijfproduct en elkaars feedback op. Je krijgt dus elk Schrijfatelier meerdere cadeautjes!

Wie?
Het Schrijfatelier is geschikt voor ALLE auteurs in ELKE fase van het schrijfproces, binnen ALLE genres.

Na de bijeenkomst kan je met de tips, feedback, vol inspiratie en nieuwe ideeën weer aan de slag met je manuscript.


Creatief Schrijven I (introductiecursus)

inspiratie ontdekken, creativiteit ontplooien, beeldend vermogen ontwikkelen

Tijdens Creatief Schrijven I (introductie) draait het om kennismaken en vertrouwd raken met het schrijven van verschillende vormen van poëzie en proza.
Cursisten snuffelen aan diverse genres en technieken door het maken van praktische en inspirerende schrijfopdrachten.

Steekwoorden
associatieoefeningen, divergent denken, zintuiglijk schrijven, personificatie, imitatio, feedback geven en ontvangen, perspectief, dialoog.

Wie?
Door de laagdrempeligheid is deze cursus geschikt voor iedereen die kennis wil maken met diverse genres en technieken binnen proza en poëzie.

 

Korte Verhalen Schrijven

Een verhaal zit in een klein hoekje.

Door gebeurtenissen en karakters van personages verandert de beginsituatie van een verhaal en komt het plot tot stand.
In 4 avonden wordt er stapsgewijs en op praktische wijze toegewerkt naar een afgerond kort verhaal aan het einde van de cursus.

Steekwoorden
perspectief, kill your darlings, divergent denken, personage, verteltijd, conflict, stijl, dialoog, plot, vertellen en vertonen.

Wie?
Iedereen die kennis willen maken met het genre kort verhaal én schrijvers die een extra steuntje in de rug willen bij het schrijven van korte verhalen.